Marmeladesnitter af en mørdej og marengsdej, sammen om en god marmelade.
Bages på pladen i et stykke og skæres ud i passende snitter efter afkøling.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
MARMELADESNITTER
dej
210 g flormel
120 g sukker
120 g smør eller margarine
3 æggeblommer
marengsdej
3 æggehvider
120 g sukker
100 g mandler, hakkede
en stiv syltetøj eller marmelade
Det blødgjorte fedtstof røres til salve med sukkeret. Æggeblommerne røres i, én ad gangen. Til sidst kommes melet i og dejen røres ensartet.
Udsmør dejen på pladen i et tyndt lag og bag det lysebrunt. Tag pladen ud af ovnen og smør et lag marmelade på. Herover bredes marengsdejen. Strø med de hakkede mandler.
Sættes i ovnen og bages lysebrune ved jævn varme.
Efter kort afkøling udskæres passende snitter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.