Sneboller, lækkerier til kaffen uden bagning. De serveres rygende varme, drysset med flormelis.
Til kogning anvendes ukrydret svinefedt, palmin eller olie.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
SNEBOLLER
dej
65 g smør eller margarine
65 g flormel (hvedemel)
65 g kartoffelmel
2 1/2 dl vand
3 - 4 æg
Lav en afbagning af fedtstoffet, melsorterne og vand. Rør til afbagningen slipper gryden. Køl massen lidt af og rør æggene godt og grundigt i, et ad gangen.
I en gryde varmes fedt, palmin eller olie op ( det skal være ret hedt), og sæt sneboldene på med en tsk. eller en dessertske. De skal være brune udvendig og komme op til overfladen, da tages de op med en hulske. Læg hele tiden nogle stykker ad gangen i det hede fedtstof, men ikke mere, end de er til at tage op med en hulske, når de er klar. Det går stærkt.
Servér sneboldene meget varme, drysset med flormelis.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.