Mexikansk kage, en ualmindelig dejlig skærekage, lagt sammen med en chokoladesmørcreme og glaseret med en fin abrikosmarmelade.
Kagen til det fine gammeldags kaffebord.
Opskrift : Axel Oest-Larsen 1943
MEXIKANSK KAGE
dej
125 g strøsukker
90 g mel
80 g smør
35 g kakao
4 hele æg
1 æggeblomme
Æggeblommer og sukker røres godt, så tilføjes kakaoen, melet og de stiftpiskede hvider, til sidst det smeltede smør.
Dejen fyldes i en godt smurt form.
Bages i ovnen ved ikke for stærk varme ca. 40 minutter.
Når kagen er helt kold, skæres den igennem og i midten lægges smørcreme af 125 g smør, der røres godt med sukker og til sidst 3 led smeltet chokolade. Den øverste del lægges over.
Kagen glaseres med en fin abrikosmarmelade.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.