Søsterkage med bagepulver er en god gammeldags og hurtig kage. Husk blot, at kagen er bedst, samme dag den er bagt.
Opskrift : Else Algreen 1964
SØSTERKAGE MED BAGEPULVER
dej
350g mel
3 spsk. sukker
4 tsk. bagepulver
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl mælk eller tykmælk
1 æg
fyld
3 spsk. smeltet smør
3 spsk. sukker
2 spsk. hakket sukat
2 spsk. hakket, syltet appelsinskal
pensling og pynt
sammenpisket æg
tesukker
hakkede mandler
Bland alle tørre dele sammen i fadet og findel fedtstoffet i blandingen. Pisk ægget og mælken sammen og hæld det i blandingen. Ælt dejen hurtigt sammen.
Rul den ud til en aflang kage. Smør med smeltet smør og strø resten af fyldet over. Rul kagen sammen på den lange led og skær den i ensartede stykker. stil dem med snitsiden opad i en smurt og melstrøet rund form. Smør med æg, drys tesukker og mandler over.
Bages i ovnen ved 200-225 grader ca. 30 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.