Selvom vi efterhånden nok er trætte af kager efter en sød juletid, er her en traditionel ungarsk tærte med creme og glasur.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
UNGARSK TÆRTE
dej
90 g flormelis
120 g sukker
4 æg (blommer + hvider)
1 spsk. kakao
sukkerlage
75 g sukker
lidt vand
4 spsk. rom
75 g hakkede mandler
saft af 1 citron
2 dl kagecreme
kakao og romglasur
Rør en lagkagedej og bag 3 lagkagebunde. Den ene tilsat kakao.
Bundene bages lysebrune i ovnen.
Den ene bund skæres i små firkanter, der blandes med en sukkerlage af 75 g sukker, kogt med lidt vand. Afkøles og tilsættes 4 spsk. rom.
Endvidere iblandes mandler og citronsaft og massen lægges mellem de to lag sammen med en god creme.
Kagen smøres med kakaoglasur, hvorpå sprøjtes striber af lys glasur, som med en kniv trækkes i mønster i den brune glasur.
Kagen er bedst, når den har trukket nogle timer før servering.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.