Banankagen, der er bagt i randform og drysset med flormelis, er et smukt syn på kaffebordet.
Bananerne skal være modne, så denne kage er et godt projekt, har man et par godt modne bananer, som skal spises.
Kilde : Lilian Kaufmann 1972
BANANKAGE
dej
175 g mel
150 g melis
3 æg
1 tsk. bagepulver
100 g smør eller margarine
1/2 dl fløde
1/2 tsk. stødt ingefær
2 modne bananer
1 tsk. vaniljesukker
rasp til formen
pynt
flormelis
Pisk æggene sammen og pisk dem med sukkeret, til massen er luftig og porøs. Skræl bananerne og mos dem godt. Rør dem i sukker/æggeblandingen. Smelt smørret uden at brune det og rør det i dejen. Rør fløden i. Sigt de tørre dele sammen, mel, bagepulver, ingefær og vaniljesukker og rør det i dejen.
Hæld dejen i en smurt, raspdrysset randform og bage kagen i ovnen ved jævn varme, 175 grader i omkring 45 minutter.
Lad kagen stå 5-10 minutter i formen, inden den tages ud og køler helt af på en bagerist. Pynt den med sigtet flormelis.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.