Kagerne er en smule tidskrævende at lave, men er rigeligt hele ulejligheden værd.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
CALIFORNIA-SNITTER
dej
300 g mel
150 g smør eller margarine
50 g gær
2 æg
2 spsk. melis
remonce
100 g smør
80 g melis
25 g mandler
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. mandelessens
til pensling
2-3 spsk. fløde eller mælk
chokoladeglasur
150 g flormelis
1 - 1 1/2 spsk. kakaopulver
1 - 2 spsk. vand
Smuldr gær og fedtstof i melet. Pisk æggene sammen og pisk sukkeret i. Ælt det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter i stuetemperatur.
Til fyldet skoldes, smuttes og males mandlerne fint. Bland dem med melis, kanel og vaniljesukker og gnid smørret og mandelessensen sammen med denne blanding til en blød masse.
Del dejportionen i 3 lige store dele. Rul først den ene del ud og anbring den i en lille, smurt bradepande eller i en halv stor. Fordel hindbærmarmeladen herover. Rul dejportion 2 ud og læg den over marmeladen. Fordel remoncen over dette dejlag. Rul den sidste portion dej ud til et låg herover.
Lad kagen hæve igen i tre kvarter. Pensl med fløden (mælken) og sæt kagen i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen blive kold i formen.
Bland flormelis og kakaopulver sammen og rør det med vandet til glasuren er tyktflydende. Fordel chokoladeglasuren over kagen, når den er kold.
California-snitter sættes på bordet, skåret i skrå snitter lige inden serveringen, til en god kop kaffe.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.