Én af de berømte småkager er kys og klap, der består af to slags kager, - den ene slags bagt med æggeblommen og den anden slags bagt med æggehviden.
Kagerne sættes på bordet i den samme skål, hvor traditionen siger, at man tager en af hver.
Kilde : Inge Adriansen
Foto : Det Kgl. Bibliotek
KYS OG KLAP
kys
500 g sukker
3 æggehvider
1 spsk. eddike
Hviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt ad gange. Eddiken piskes i til sidst. Kagerne sættes på en bageplade med en teske.
Bages ved 120 grader i ca. 10 minutter.
klap
500 g flormelis
3 æggeblommer
1 tsk. hjortetaksalt
Æggeblommerne røres med flormelis og hjortetaksalt. Kagerne sættes på smurt plade med en teske.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.