Herrnhuterne medbragte deres egne opskrifter, bl.a på disse dejlige honningkager, der også lyder navnet "de brune maule", mugne kager. Rigtig gode blandt julens småkager.
Kilde : Inge Adriansen
Foto : Det Kgl. Bibliotek
HERRNHUTKAGER
200 g sirup
2 æg
1 tsk. natron
50 g groft sukker
1 tsk. pomeransskal
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. peber
250 g sukker
550 g mel
100 g mandler
1 tsk. sukat
1/2 tsk. citronskal
1/2 tsk. kanel
glasur
200 g flormelis
mælk
Sukker og sirup røres til det er en hvid masse. Tilsæt 1 æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Mel og krydderier kommes i og det hele røres sammen.
Dejen sættes på smurt plade med en ske.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 6 minutter.
Så snart kagerne tages af pladen, dyppes de i glasur, rørt af flormelis og mælk.
Spise med mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.