Klejnerne vrides som almindelige klejner eller flettes sammen.
Opskrift : Ellis Tardini
RUSSISKE KLEJNER
dej
600 g mel
2 æg
2 1/2 dl vand
2 spsk. rom
salt
65 g sukker
olie til kogning
Ælt mel, vand, æg, rom, salt og sukker sammen til en blank dej. Rul den tyndt ud og skær den i strimler på 5 x 15 cm med en kniv. Snit et hul i midten af hver strimmel og træk den ene ende gennem hullet som til almindelige klejner.
Man kan også skære tre meget tynde strimler dej og flette dem sammen.
Varm olien op og lad klejnerne koge til de er gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Servér klejnerne, drysset med sukker og kanel.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.