Vi bager og vi braser og langt det meste gentager vi år efter år. Det er det, der gør det så forfærdelig hyggeligt.
Vore nabolande har også deres stolte traditioner til jul og her bages og brases ligeledes, når den skønne juletid sig nærmer.
Svenske kniplingskager er en sådan traditionel svensk julekage, kogt i fedt og serveret, drysset med sukker.
Opskrift : Lilian Kaufmann
SVENSKE KNIPLINGSKAGER
dej
200 g mel
40 g melis
3 æg
1 3/4 dl fløde
reven skal af 1/2 citron
til kogning
ca. 1/2 liter spiseolie eller palmin eller svinefedt
Pisk æggene sammen og pisk sukkeret i til blandingen er lys og luftig. Kom mel, den fintrevne citronskal og fløden i.
Fedtstoffet varmes op til godt 200 grader i en lille gryde. Det skal syde om en tændstik.
Lav et kræmmerhus af stift papir. Hæld dejen heri, klip et lille hul i spidsen og sprøjt dejen ned i det hede fedtstof på kryds og tværs, så det dækker hele overfladen af den lille gryde og ligner et kniplingsmønster. Kniplingskagen bliver hurtigt gylden på undersiden. Vend den forsigtigt med en hulske og kog den gylden på den anden side også.
Når kagen er færdig, begyndes der på den næste. Anbring de færdige kager på fedtsugende papir og drys dem med sukker.
Svenske kniplingskager nydes varme eller lune.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.