Fine lagkagebunde, bagt med marengsdej og hakkede valnødder på, lagt sammen med flødeskum og pyntet med valnødder.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
EN KONGELIG FESTKAGE
lagkagebunde
65 g smør
150 g sukker
4 æggeblommer
75 g mel
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
4-5 spsk. mælk
100 g valnøddekerner
marengsdej
4 æggehvider
225 g sukker
2 1/2 dl piskefløde, pisket til skum
Smør og sukker røres til salve, heri kommes æggeblommerne, der piskes god og til sidst mel, bagepulver og mælk. Dejen deles og smøres ud i to tærteforme eller allerhelst springforme. (Det er nemmest, hvis formene er foret med papir). Husk at smøre formene godt og drysse med rasp før dejen fyldes i. Over den ubagte dej lægges grofthakkede valnøddekerner og herover marengsmassen.
Til marengsdejen piskes hviderne meget stive og heri røres sukkeret lidt forsigtigt.
Marengsdejen deles også og fordeles over dejen i de to forme, - ovenpå de hakkede valnøddekerner.
Bages i ovnen på nederste rille ved 150 grader i ca. 40-45 minutter. Bundene løsnes, når de er afsvalet lidt.
Læg bundene sammen med flødeskum. Læg også flødeskum oven på kagen og pynt med hele valnøddekerner.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.