Der er imidlertid ikke de store udsigter til, at denne dejlige engelske frugtkage kan få lov til at stå. Den tilstundende jul og julens familiesammenkomster, skal nok få den konsumeret.
Der anvendes kun de bedste ingredienser og gerne sukat fra et helt stykke.
Opskrift : Jane Newdick
ENGELSK FRUGTKAGE
350 g gule Sultanas
100 g sukat, hakket
225 g korender
225 g rosiner
1,5 dl cognac
225 g ubleget mel
1 tsk. stødt muskatblomme
1 tsk. muskatnød
1 tsk. kanel
225 g usaltet smør
225 g puddersukker
reven skal af 1 appelsin
reven skal af 1 citron
5 sammenpiskede æg
Nogle få timer inden kagen skal laves hældes cognac over frugten, der stilles tildækket.
Beklæd en rund, dyb kageform (ca. 23 cm) dobbelt med tykt papir og pergamentpapir. Si melet og tilsæt krydderierne. Rør smør, sukker og de revne skaller sammen til en let masse og hæld så æggene i lidt ad gangen. Tilsæt lidt mel mod slutningen. Vend resten af frugten i og tilsæt frugten. Blandingen bliver ret stiv.
Kom dejen i formen ved hjælp af en ske og glat overfladen så den får en svag fordybning.
Kagen bages i ovnen ved 170 grader i ca. 2 1/2 time. Prøv med en strikkepind.
Lad kagen afkøle i formen i 30 minutter og vend den ud på en rist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.