Dejlig blødt og velsmagende bagværk, som helt sikkert hurtigt vil få ben at gå på.
Der bliver 16 små horn og 25 små snegle af portionen.
Opskrift : Ellen Holme 1965
SHERRYSNEGLE OG APPELSINHORN
dej
50 g gær
2 spsk. vand
300 g mel
200 g margarine
1 æg
1/2 dl mælk
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
fyld
100 g margarine
1 dl flormelis
1 tsk. æggehvide
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. vaniljesukker
1 tsk. reven appelsinskal
Gæren smuldres i en kop og overhældes med svagt lunkent vand. Margarinen smuldres i melet, æg, mælk, sukker, salt og gær kommes i dejen. Den æltes godt igennem og sættes til hævning, medens fyldet laves.
Til fyld blødgøres margarinen og piskes sammen med florsukker og æggehvide. Fyldet deles i to dele.
I den ene del røres kanel og i den anden appelsinskal og vaniljesukker.
Dejen æltes igennem og deles i to dele. Den ene del rulles ud til en plade (ca. 38 x 32 cm). Kanelfyldet smøres glat ud over hele fladen og dejen rulles sammen som en roulade (38 cm lang). Rouladen skæres i 25 skiver, der bankes flade med hånden og sættes på to velsmurte plader.
Sneglene bages på øverste rille i ovnen ved 230 grader i 7-8 minutter. De bagte snegle glaseres med flormelis, rørt ud med sherry.
Den anden portion dej deles i to dele, der hver udrulles til en cirkel. Med kniv eller kagespore skæres hver cirkel ud til 8 trekanter. Appelsinfyldet smøres på trekanterne, der dernæst rulles til horn og bages lysebrune midt i ovnen ved 230 grader i 8-10 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.