Der bliver 65 stk. at portionen, der, når de er fuldstændig kolde lægges i en kagekasse med tætsluttende låg. Kager der bør passes godt på, hvis de skal holde til jul.
Opskrift : Ellis Tardini 1962
Kilde : Det Kgl. Bibliotek
KANELSTJERNER
500 g mandler
4 æggehvider
300 g florsukker
1 spsk. citronsaft
2 tsk. kanel
Mal de smuttede mandler gennem mandelkværnen. Pisk æggehviderne stive og rør florsukkeret i. Tilsæt citronsaften dråbevis. Tag 4 spsk. marengsmasse fra og bland 450 g mandler i resten. Rør kanelen i.
Drys resten af mandlerne på arbejdsbordet og rul dejen forsigtigt ud her på. Den skal være ca. 1/2 cm tyk. Stik kagerne ud med en lille stjerneform og sæt dem på en smurt plade (bagepapir). Smør resten af marengsmassen over kagerne. Bag (tør) kagerne i varm ovn ved 160 grader i ca. 25 minutter.
Tag stjernerne meget forsigtigt af pladen og lad dem afkøle.
Det er vigtigt at udnytte dejen godt, når de rulles ud. Dejen lader sig vanskeligt udrulle igen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.