Kirsten Hüttemeiers nøddekage med chokoladeovertræk er en rigtig god gammeldags skærekage af den slags, man altid kan spise endnu et stykke af. Kagen er bagt med bagepulver og er derfor bedst, når den er friskbagt. Det vil heller ikke blive noget problem, at få den dejlige kage spist op.
NØDDEKAGE
2 æg
300 g sukker
100 g malede nøddekerner
150 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
100 g smeltet, ikke for varmt smør
1 spsp. varmt vand
knap 1 1/2 dl kaffefløde
skiver af pålægschokolade
Pisk æg og sukker, hvidt og skummende og bland nøddekerner, mel og bagepulver og til sidst smeltet, ikke for varmt smør i sammen med varmt vand og kaffefløde. Alt røres let sammen og fordeles i en 2 liters, velsmurt springform, der er drysset med rasp.
Bages i ovnen på nederste rille ved 175 grader 1 time.
Medens kagen endnu er lunken, dækkes den med pålægschokolade, der smelter og glattes ud med en kniv.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.