Candy applepie med æbler og farin er skøn, serveret varm, næsten fra ovnen med stivpisket flødeskum til.
Dejen er en slags smuldredej, så kagen er hurtig at gå til.
Utallige er de opskrifter på æblekage, der er kommet gennem årene og hvor er de pragtfulde mange af dem. Prøv denne amerikanske æblekage, den er både nem og god.
Opskrift til 4 personer
Kilde : Gyldendals Store Kogebog
CANDY APPLEPIE
2 store æbler
90 g stødt melis
200 g mørkt farin
100 g mel
110 g smør
1 1/2 dl piskefløde
Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Smør en lav bageform og læg et tykt lag æbler i bunden. Drys med stødt melis. Læg et nyt lag æbler over og dæk det med brunt farin.
Gnid smør og mel sammen til en grynet masse. Hæld denne over pien.
Sæt formen i ovnen og bag pien i ca. 1 time ved 200 grader.
Candy applepie serveres varm med koldt flødeskum til. God til en kop kaffe og god som dessert.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.