Smørcremen består af halv smørcreme og halv kagecreme.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1944
RICHELIEUKAGE
dej
3 æg
125 g sukker
65 g mel
35 g kartoffelmel
smørcreme
125 g margarine eller smør
25 g sigtet flormelis
cremepulvercreme
2 1/2 dl mælk
25 g cremepulver
sukker efter smag
kokosmel
Til dejen piskes æg og sukker hvidt, mel og kartoffelmel sigtes i dejen, der røres godt.
Dejen hældes i en godt smurt sandkageform og bages i ovnen ved 170 grader i 40 minutter.
Når kagen er kold, flækkes den og der smøres smørcreme inden i og uden på kagen, der drysses ovenpå med kokosmel.
Smørcremen laves af smør eller margarine, der er rørt let og blødt med sigtet flormelis. Heri røres en kold cremepulvercreme. Cremepulveret er udrørt i kold mælk og derefter kogt 4-5 minutter til cremen er tyk. Den smages til med sukker og bliver helt kold.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.