En kage, så nem, at enhver ægtemand kan bage den. Kirsten Hüttemeiers nemme opskrift på en sukkerbrødskage med glasur og pyntet med mandler, tager kun ca. en god halv times tid at gøre færdig.
Glasuren bliver god, smagt til med stærk kaffe.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
ÆGTESKABSKAGEN
3 æg
3 dl sukker
3 dl mel
2 strøgne tsk. bagepulver
7 spsk. kogende vand
glasur
150 g flormelis
2 - 3 spsk. stærk kaffe eller kogende vand
mandler til pynt
Pisk de hele æg godt med sukkeret, indtil massen er en tyk æggesnaps (ca. 10 minutter). Derpå sigtes mel og bagepulver i, til sidst røres det kogende vand i. Dejen skal kun lige røres sammen.
Fyld straks dejen i en form, der er smurt godt og drysset med rasp.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
Kagen vendes forsigtigt ud af formen, køles af og overtrækkes med glasur og pyntes med ristede mandler.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.