Det giver en dejlig smag med puddersukker i dejen. Remoncen røres af blødt smør og mørk puddersukker og tilsættes kanel og rosiner.
Kagen bør spises samme dag, den er bagt. Bagepulverbrød er ikke meget værd næste dag.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
KAROLINEKRANSEN
dej
250 g mel
3 strøgne tsk. bagepulver
4 spsk. lyst puddersukker
125 g smør eller margarine
1 æg
1 æggeblomme
1 dl fløde
fyld
40 g smør
4 spsk. mørkt puddersukker
3 tsk. kanel
3 spsk. små rosiner
Melet sigtes med bagepulver, smørret ellermargarinen hakkes ud heri. Æg, sukker og æggeblomme tilsættes og dejen æltes sammen med den kolde fløde.
Dejen rulles ud til en aflang plade og herpå smøres fyldes. Rul dejen sammen på lange led og kom dejen i en velsmurt randform, der er drysset med rasp. Kransen smøres og drysses med kanel og sukker.
Bages i ovnen ved rask varme, 225 grader i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.