Alle elsker chokoladelagkage og spørg, om der er rift om den . . . Kagen vil hurtigt få ben at gå på.
Bunden er en lækker sukkerdejsbund med rimelig mængde piskefløde i, så det er ikke lige den dag, slankekuren skal sættes i værk.
Til allersidste smøres lagkagen godt ind i flødeskum og pyntes med revet chokolade og syltede appelsinskaller.
Opskrift : Tørsleffs Den blå Bagebog
CHOKOLADEKAGE
dej til bunde
3 æg
125 g sukker
1/2 dl stærk kaffe
125 g hvedemel
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vanilje
2 spsk. Kakao
2 1/2 dl piskefløde
50 g margarine
Fyld
100 g abrikos- eller appelsinmarmelade
1 1/2 dl piskefløde
1 tsk. Sukker
1/2 tsk. Stødt pomerans
Pynt
2 dl piskefløde
1 tsk. Sukker
1/2 tsk. Stødt pomerans
syltede appelsinskaller
2 spsk. Revet chokolade
Til dejen piskes æggehviderne stive med lidt af sukkeret. Resten af sukkeret piskes med æggeblommerne og kaffe til en tyk og fyldig creme. Mel, Bagepulver, vanilje og kakao sigtes sammen og vendes i dejen med let hånd. Fløde og smeltet margarine røres forsigtigt i. Til allersidst vendes de stiftpiskede æggehvider i med let hånd.
Dejen fyldes i en velsmurt, melet springform, der stilles i en forvarmet ovn og bages ved 200 grader i ca. 25 minutter. Kagen vendes ud af formen og afkøles.
Flæk den i to bunde og smør et tyndt lag marmelade på den nederste. Den stiftpiskede fløde, smages til med sukker og pomerans og lægges mellem bundene.
Lagkagen dækkes med flødeskum og pyntes med appelsinstrimler og revet chokolade.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.