Toscakage er den rene himmerigsmundfuld, så hvorfor ikke bage en bradepandefuld toscasnitter med samme dejlige karamelglasur på.
Der bliver ca. 20 snitter af denne portion.
Kilde : Gyldendals store Kogebog 1956
TOSCASNITTER
dej
2 æg
125 g sukker
1 tsk. bagepulver
100 g hvedemel
2 spsk. fløde
100 - 125 g smør
karamelglasur
100 g mandler
100 g smør
100 g sukker
2 spsk. hvedemel
1 tsk. mælk eller fløde
Til karamelglasuren lægges mandlerne i skoldhedt vand og koges nogle minutter til de er seje. Smut dem og skær dem i tynde strimler. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mandlerne, sukker, mel og mælk eller fløde. Giv det hele et let opkog.
Smør en bradepande eller form af pergamentpapir ( 25 x 35 cm ) og drys med rasp.
Til dejen piskes æg og sukker godt sammen, bagepulver og mel sigtes i. Hæld fløden og det smeltede, afkølede smør i og rør dejen godt sammen. Dejen hældes i den smurte bradepande.
Kagen bages i ovnen ved 175 - 200 grader i ca. 15 minutter og den varme karamelglasur smøres på. Bag kagen færdig (ca. 15 minutter).
Afkøl kagen og skær den i snitter, når den er helt kold.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.