Det er en dejlig fugtig kage, der holder sig nogle dage, på grund af de mange frugter.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
HERREGÅRDS PLUMKAGE
dej
200 g smør eller margarine
200 g sukker
4 æg
200 g mel
4 spsk. rosiner
2 spsk. sukat
4 spsk. syltet, hakket appelsinskal
2 spsk. grofthakkede cocktailbær
revet skal af 1/2 citron
Smørret eller margarinen røres blødt, sukkeret tilsættes og massen røres hvid, hvorefter æggeblommerne tilsættes. Derpå sigtes melet i og inden der blandes rundt, tilsættes appelsinskal, sukat, rosiner, cocktailkirsebær og den revne citronskal. Når det hele er blandet godt sammen, vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Dejen hældes i en velsmurt, raspstrøet form og bages i ovnen ved 150 grader i 1 1/4 time.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.