På sådan en dag, skal der da være hjemmebagte fastelavnsboller på bordet. Her de fine af slagsen, bagt med sukat og rosiner i og penslet med sukkervand med smag af kardemomme.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen
FASTELAVNSBOLLER FINE
dej
1/2 kg mel
300 g margarine
2 spsk. sukker
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
rosiner
sukat
sukkervand til pensling af flormelis og vand, tilsat lidt kardemomme
Margarinen smuldres i melet med sukker og salt. Gæren udrøres med fingerlunken mælk, der tilsættes lidt ad gangen, hvorefter den hældes i melet samtidig med de sammenpiskede æg. Dejen slås til den er blank.
Hæves tildækket på et lunt sted, æltes med rosiner og sukat, formes til boller, efterhæves og pensles.
Bages i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Tages ud af ovnen og pensles varme med sukkervandet.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.