Skøn tærte med fyld af henkogte frugter eller en frugtmos, belagt med marengsdej, er særdeles velegnet som dessertkage efter en god middag. - Eller en forrygende mundfuld til en rigtig god kop kaffe.
Det er vigtigt, når der piskes marengs, at der ikke følger det mindste æggeblomme med hviden og at skål og piskefløde er fuldstændig fedtfrie.
Tærten spises varm eller kold efter behag med flødeskum til.
Opskrift : Tørsleffs Den Gule Dessertbog
FRUGTTÆRTE MED MARENGSLÅG
tærtebund
125 g hvedemel
1/8 tsk. bagepulver
75 g margarine
3 spsk. melis
1/2 sammenpisket æg
fyld
frugtmos eller frugtkompot eller henkogte frugter
marengs
1 æggehvide
1 knsp. bagepulver
50 g melis
1 tsk. vanilje
Mel og bagepulver sigtes. Margarinen hakkes i med en kniv. Æg og sukker piskes sammen. Dejen æltes sammen. Den kan lægges koldt til den stivner. Rul dejen ud på en løs lagkagebund. Den overskyende dej skæres af og trilles med lidt ekstra mel til en pølse, der anbringes i kanten af kagen. Pølsen rettes op med to melstrøede fingre.
Tærtebunden prikkes og bages i ovnen ved 225 grader i 20 minutter. Frugtmos eller henkogt frugt lægges på kagen.
Til marengs piskes æggehviden stiv med bagepulveret. Halvdelen af sukkeret drysses i, medens der piskes. Resten af sukkeret blandes med vanilje og vendes i med let hånd. Marengsdejen trækkes over frugten.
Kagen bages atter i 15 minutter ved 175 grader.
Frugttærte med marengslåg spises kold eller varm med flødeskum skum.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.