Kagen, der er af gærdej, men ikke skal forhæves, drysses med hakkede mandler og groft sukker.
Der kan spares tid ved at rulle hele dejen ud på én gang i en meget lang plade. Smøre den med remonce, rulle den sammen og dele pølsen i 3 lige lange stykker, der kan ligge i bradepanden. Rullerne skal ligge så tæt, at de under bagningen bager sammen til en sammenhængende kage.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1966
EVENTYR KAGE
dej
1/2 kg mel
50 g sukker
250 g margarine
60 g gær
1 1/2 dl mælk
3 æg, heraf lidt til pensling
fyld
100 g kransekagemasse
makroner
100 g margarine
100 g sukker
pynt
groft sukker
mandler
Margarinen smuldres i mel og sukker. Gæren udrøres med lunken mælk, der tilsættes lidt ad gangen, hvorefter gæren hældes i melet sammen med sammenpisket æg.
Dejen æltes sammen og 2/3 udrulles på bredde med en plade, men knap så lang, hvorefter den lægges på smurt plade. Den sidste 1/3 af dejen udrulles til en plade i sammen længde, men kun halvt så bred.
Remonce røres sammen af ingredienserne til fyldet og skal være blød. Smøres nu på begge dejene. Den mindste portion rulles sammen på langs og lægges midt på den anden dej, som derefter rulles sammen til 2 roulader, én på hver side af den i midten.
Med en saks dyppet i mel, klippes rouladerne rouladerne på skrå med 1 1/2 cm mellemrum. Dejen må endelig ikke klippes helt igennem.
De klippede stykker lægges skiftevis mod højre og mod venstre.
Kagen pensles med sammenpisket æg og drysses med rigeligt hakkede mandler og groft sukker.
Bages i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter.
Servér eventyrkage i en hel kage til en glad kop kaffe.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.