Gudeskøn, gammeldags tærte til at byde sommeren velkommen med. Lige så snart de små røde rabarberstilke lader sig trække op er anledningen til denne skønne tærte der. - Og de små rabarberstilke er absolut de bedste i tærten.
Makron-rabarbertærten serveres lunken med letsødet, koldt flødeskum til.
Opskrift : Tørsleffs Den gule Dessertbog
MAKRON-RABARBERTÆRTE
dej
125 g smør
125 g melis
1 helt æg
100 g smuttede, hakkede mandler
60 g hvedemel
1/4 tsk. bagepulver
Fyld
350 g rabarberstilke
125 g melis
1 tsk. vanilje
flødeskum
1 tsk. melis
Til dejen røres smørret blødt. sukkeret drysses i. Ægget tilsættes. Mandlerne blandes i. Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i til sidst.
Halvdelen af dejen bredes ud i bunden og lidt op af siderne på en rund, velsmurt tærtebund. Fintsnittede rabarber drysses med sukker og vanilje og lægges i midten. Resten af dejen bredes ud over frugten.
Tærten bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 1/2 time. Den vendes forsigtigt ud af formen.
Servér den dejlige makron-rabarbertærte lun med letsødet koldt flødeskum til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.