Der bliver 16 stk. af portionen
Opskrift : Nora Thomsen
ORANGESNEGLE
dej
4 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
3/4-1 dl olie
1 spsk. lys farin
20 g gær
1 tsk. kardemomme
1 tsk. reven appelsinskal
1 knsp. salt
knap 2 dl mælk
orangesirup
3/4 dl honning
3/4 dl sirup
1 dl appelsinsaft
1 spsk. olie
1 tsk. reven appelsinskal
dej
Gæren smuldres i melet og de øvrige ingredienser blandes i. Til sidst den lunkne mælk. Dejen æltes til den er blød og lækker og hæver på lunt sted til dobbelt størrelse. Æltes igen og udrulles i en firkant ca. 1 cm tyk. På dejen pensles lidt olie og den rulles sammen og skæres ud i ca. 1 1/2 cm tykke snegle.
Til orangesirup koges ingredienserne sammen til det hele er en tyk sirup. Sovsen kan koges med det halve af saften, hvorefter resten tilsættes bagefter.
Muffins eller linseforme smøres godt og i bunden af hver form lægges 1 tsk. orangesirup. Sneglene lægges i formene. Hæver godt og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.