Vidunderlige er berlinerboller eller som nogle vil mene, de hedder pfannkuchen. Serveret kogt i hedt fedt med sveskemos i midten, er de klar til et glas julegløgg eller til en god kop kaffe.
Her er brugt en almindelig, lidt fed, sød gærdej. Wienerbrødsdej er en anden og noget federe mulighed, men så synger englene altså også.
Opskrift : Gudrun Larsen 1961
BERLINERBOLLER
dej
375 g mel
60 g smør / margarine
1 tsk. sukker
1 1/2 æg
1 1/2 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk. salt
Fedtstof til kogning : Palmin, svinefedt eller olie
Ælt en god dej, sæt den lunt, til den er hævet. Slås op og trilles i pølser, som skæres i ikke for tynde skiver. Lægges sammen to og to med lidt sveskemos imellem. Klemmes sammen i kanten og stilles til hævning et øjeblik, før de bages lysebrune i hedt fedtstof.
Servér de lune berlinerboller, vendt i sukker (lige når de kommer op).
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.