En dejlig mandelkage med orangefyld er god, når gæster melder deres ankomst til kaffe.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
MANDELKAGE MED ORANGEFYLD
dej
125 g mandler
3 æg
150 g melis
50 g rasp
100 g smør eller margarine
2 tsk. bagepulver
rasp til formen
fyld
1 1/2 dl orangemarmelade
Mal mandlerne. Pisk æg og sukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt fedtstoffet uden det bruner, lad det svale lidt og rør det i æggesnapsen. bland de malede mandler, raspen og bagepulveret og rør det i dejen.
Fyld halvdelen af dejen i en godt smurt, raspdrysset randform.
Bages i ovnen ved jævn varme (175 grader) i 12-15 minutter.
Tag kagen ud, herover orangemarmelade og til sidst resten af dejen.
Bag kagen færdig på midterste rille endnu 20-25 minutter.
Kagen tages ud af formen og afkøles på en bagerist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.