Tykke klejner, tynde klejner, klejner med citussmag eller hvordan man nu foretrækker dem, - et er sikkert, bageren er længst i gang.
Nogle har en foretrukket opskrift, år efter år, andre går ikke af vejen for, at prøve nye muligheder. Alt sammen et temperamentsspørgsmål.
Her forsøger vi os med en ualmindelig gammel klejneopskrift af Madam Mangor. Ganske enkle og meget velsmagende klejner.
Fedtstof til kogning kan være ukrydret svinefedt, palmin eller olie.
Fedtstoffet varmes op i en gryde og er klar, når det syder omkring en tændstik.
Opskrift : Madam Mangor
MADAM MANGORS KLEJNER
dej
6 æggeblommer
2 hele æg
125 g sukker
2 spsk. fløde
30 g smeltet smør
1/2 kg mel
Æg, sukker, fløde og smør røres meget stærkt til en tyk og hvid dej. Derefter tilsættes så meget mel, som der kan røres i. Resten æltes i på et bræt.
Dejen udrulles ret tyndt og de stilles et koldt sted 1/2 time, før de koges i fedtet, til de er smukt lysebrune.
Servér de dejlige klejner, sigtet med flormelis.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.