Honningbrød med smag af julen, lagt sammen med smørcreme og appelsinmarmelade, er noget for den søde (jule)tand.
Opskrift : Gunna Agersted 1952
HONNINGBRØD
dej
250 g honning
250 g melis
100 g smør / margarine
4 æg
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. nelliker
1/2 tsk. ingefær
1/2 kg hvedemel
2 tsk. natron
100 g sukat
Honning, melis og smør smeltes over svag ild. Krydderierne tilsættes og æggene piskes i, ét ad gangen. Mel og natron sigtes i dejen, som blandes godt sammen.
Dejen hældes i smurt, aflang form.
Bages i ovnen ved svag varme i ca. fem kvarter. Køl kagen af.
Skæres i tre lag og lægges sammen med smørcreme i de to lag og appelsinmarmelade i det tredje.
Glaseres evt. med glasur.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.