En usædvanlig velsmagende kage er denne gammeldags honningbrød med smørcreme. Kagen bagen i kageform, flækkes på langs i tre lag og lægges sammen med smørcreme.
Helt i pagt med tiden hen under jul.
Opskrift : Gudrun Larsen 1961
HONNINGBRØD MED SMØRCREME
dej
165 g honning
165 g farin
1 dl vand
330 g mel
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. natron
1 æg
smørcreme
65 g palmin
60 g smør
125 g flormelis
vanilje
Honning vand og sukker smeltes ved svag varme, massen afkøles lidt, krydderier, natron og mel sigtes i og det blandes. Det sammenpiskede æg røres i.
Dejen hældes i en velsmurt, aflang form.
Bages i ovnen ved jævn varme (ca. 150 grader) i 1 1/4 time.
Når kagen er helt kold, skæres den igennem på langs, så der bliver 3-4 lag. Smørcreme lægges mellem lagene og kagen glaseres.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.