Lagkager lagt sammen er ualmindelig dejlige, når bundene er makronbunde af mandler, æggehvide og sukker.
Sådanne bunde er gode at have i kagekassen og så kan de fint kombineres med almindelige lagkagebunde, til en spændende kage.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
Til 1 makronbund
dej
90 g mandler (heraf 10 g bitre mandler)
75 g sukker
2 æggehvider
1/4 tsk. bagepulver
Mandlerne tørres i et klæde, skoldes ikke, men hakkes fint eller køres gennem mandelkværnen. Alt sammenrøres med et piskeris ca. 20 minutter.
Fyldes i en lagkageform, beklædt med smurt papir.
Bages i ovnen ved svag varme til bunden er lysebrun.
Bunden vendes straks ud af formen efter bagningen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.