Denne gamle opskrift på Margrethesnitter er rimelig nem at gå til. Snitterne, hvoraf der bliver 50, skæres i stykker på 3 cm.
Opskrift : Tørsleffs blå Bagebog
MARGRETHESNITTER
dej
1 hårdkogt æggeblomme
1 rå æggeblomme
65 g flormelis
125 g smør eller margarine
250 g hvedemel
1/8 tsk. bagepulver
fyld
ca. 250 g hindbær- eller solbærmarmelade
pynt
150 g marcipan
100 g sigtet flormelis
1-2 æggehvider
1 tsk. vanilje
Den hårdkogte æggeblomme moses ud med en gaffel og røres derpå med den rå æggeblomme, flormelis og halvblødt smør. Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i lidt efter lidt. Dejen lægges koldt, til den er fast.
Dejen rulles ud på et melstrøet bord i knap 1/2 cm tykkelse og skæres i stænger, der er 5 cm brede.
Stængerne bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter. De dækkes med marmelade.
Pynten røres sammen med så meget æggehvide, at massen er til at sprøjte ud. Der sprøjtes striber langs begge sider af stængerne. Bages igen ca. 10 minutter, denne gang ved 185 grader.
Stykkerne skæres i snitter på 3 cm.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.