Inden længe står børn og voksne i køkkenet sammen for at bage julekager af alskens slags.
Her børneegnede kager i forskellige figurer med glasur i mange kulører.
Opskrift : Gudrun Larsen 1961
MARKEDSKAGER
dej
1/4 liter vand
1/4 liter sukker
1/2 kg mel
3 tsk. hjortetaksalt
frugtfarve
kransekageglasur
1 æggehvide
125 g sigtet florsukker
1/2 tsk. eddike
Vand og sukker koges til det bliver let sirupsagtigt, og afsvales herefter. Mel og hjortetaksalt sigtes, sukkerlagen hældes i og dejen æltes, til den er blank og elastisk.
Udrulles ret tyndt og skæres efter papirmodeller eller forme i forskellige figurer.
Bages i ovnen ved jævn varme, ca. 170 grader. Kagerne må ikke blive brune.
Køl figurerne af og dekorer dem med rød, gul og grøn frugtfarve, som smøres på med pensel eller vat snoet om en tændstik. Pyntes derefter hurtigt med den velrørte glasur, som sprøjtes gennem kræmmerhus i nåletykke streger langs figurernes kanter. Det gælder om at bruge fantasien.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.