Prøv denne gammeldags formkage, en karamelkage, til en god tår kaffe. Den er både lækker, hurtig og nem.
Opskrift : Gunna Agersted 1953
dej
125 g smør / margarine
125 g melis
2-3 æg (piskede hvider)
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 1/4 dl mælk
karamel
40 g smør / margarine
5 spsk. puddersukker
1 spsk. mælk
6 spsk. havregryn
Rør det godt blødgjorte fedtstof med sukkeret til en hvid salve. Rør æggeblommerne i én ad gangen og rør mellem hver. Sigt hvedemel og bagepulver i, skiftevis med mælken. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i.
Dejen kommes i en smurt springform.
Bages i ovnen ved jævn varme (170 grader) i ca. 30 minutter.
Smørret, puddersukkeret og mælken får lige et opkog i en kasserolle. Der slukkes under det, havregrynene blandes i, hvorefter denne blanding straks bredes ud over kagen.
Den flyttes højere op i ovnen og bages endnu i ca. 10 minutter, til overtrækket er brunt.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.