Klemmeforklæde fra 1916
FLØJTER
Laver vi selv vaniljeisen eller parfait'en og henstår der nogle æggehvider, pisker vi disse. 125 g smeltet smør (ikke vegetabilsk) røres medens det er varmt sammen med samme vægt af melis. Derefter med 140 g flormel (hvedemel). Sidst røres 8 stiftpiskede hvider deri og dejen afsættes med en teske på en varm smurt plade, men ikke for tæt. Dejen udgnides med teskeen i tynde, langagtige kager, som er uendelig hurtigt bagt.
Pladen trækkes kun lidt ud af ovnen, og fløjterne, som er meget skøre, drejes hurtigt omkring en stok eller drejes i from af små kræmmerhuse, hvad man nu selv syntes. Det er bedst at være 2 personer til denne proces, den ene løsner hurtigt kagerne med en omeletkniv, medens den anden, forinden kagen endnu er løftet fra pladen, begynder at forme den.
Af 8 æggehvider kan både laves kræmmerhuse til en dessert (de fyldes med flødeskum) og tillige fløjter til en isanretning.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.