Calines sparekage, dejlig over 70 årig bradepandekage med æbler og kanel er både billig og nem at lave.
Om kagen er billig, har nok ikke den store betydning for mange, men dengang først i fyrrene under krigen havde det stor betydning og så var alting rationeret. Bemærk, der er hverken æg eller fedtstof i dejen.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
CALINES SPAREKAGE
dej
750 g flormel (hvedemel)
250 g farin
1/2 liter mælk
2 tsk. natron
1/2 kg skårne æbler
Ingredienserne røres sammen og de skrællede, ituskårne æbler tilsættes.
Dejen hældes i en smurt bradepande.
Bages i ovnen ved ca. 180 grader i hen ved 1/2 time.
Strø kagen med sukker og kanel.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.