I den dejlige juletid er der gang i frituregryderne, når de skønne fedtkogte kager indgår i mangen en hyggestund med dem, man gerne vil omgås.
Kaffekranse er bedst samme dag, de er kogt.
Opskrift : Gudrun Larsen 1961
KAFFEKRANSE
dej
75 g smør / margarine
75 g sukker
1/2 kg mel
ca. 1 1/4 dl mælk
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 æg
til kogning : palmin, svinefedt eller olie.
Smør og sukker røres hvidt, derefter blandes de øvrige dele i, og dejen æltes sammen med let hånd.
Rulles ud til 1/2 cm tykkelse og stikkes af med kolonneforme (den ene lidt større end den anden) til kranse af 1 1/2 cm bredde.
Koges i hedt fedtstof til de er smukt brune.
Spises, drysset med flormelis.
Spise med mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.