Da vi nu så småt har taget hul på julebageriet er her nogle dejlige små honningkager eller som de hedder brosten.
De vil for mange være velkendte med deres glasurovertræk.
Opskrift : Gudrun Larsen 1961
SMÅ HONNINGKAGER (BROSTEN)
dej
1/2 kg honning
1/2 kg sukker
1 kg mel
2 tsk. natron
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nelliker
2 tsk. stødt kanel
3 hele
Honning og sukker smeltes ved svag varme, til sukkeret er opløst, og afkøles derefter lidt. Melet sigtes sammen med krydderier og natron og røres i tillige med æggene. Dejen æltes og rulles i pølser, der skæres ud og trilles til små kugler på størrelse med en stor valnød. De trykkes lidt flade.
Bages i ovnen ved jævn varme (ca. 170 grader) ca. 10 minutter. Dyppes , medens de endnu er varme, i hvid eller farvet sukkerglasur.
Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dages lagring.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.