Kaffe og kringle, en klassiker fra en svunden tid.
Her en meget dejlig og hurtig kringle af almindelig æltet dej, en fed dej, der skal tages lidt varsomt på.
Opskrift : Gunna Agersted 1953
DEN HURTIGE KRINGLE
dej
300 g mel
2 spsk. sukker
200 g margarine
2 æg
40 g gær
1 spsk. vand eller mælk
fyld
75 g smør
75 g sukker
sukat
rosiner
Rør gæren ud i den lunkne mælk, som margarinen er kommet i. Mel og sukker blandes, æggene røres i, sammen med gærmassen.
Ælt dejen godt sammen og rul den straks ud til en aflang firkant på 1 cm tykkelse.
Til fyldet røres sukker og smør sammen og lægges ned i midten. Det skal ikke nå helt ud til kanterne. Rosiner og hakket sukat drysses på dejen, der foldes sammen fra begge sider, men skal knap nå hinanden på midten.
Lægges på en velsmurt plade med denne side opad, efterhæves og pensles.
Sættes i en god varm ovn og bages i 20 - 25 minutter.
Spise med Mormor
mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.