Æblekagen består af smørristede franskbrødscroutoner, Der med spidserne mod hinanden beklæder en bageform. Lækker fransk æblemarmelade fylder formen op og kagen bages færdig i ovnen og serveres vendt på hovedet. Gerne med flødeskum eller creme fraiche til.
Brug helst daggammelt franskbrød. Det er nemmest at skære og så er det en god måde at få brugt det sidste franskbrød på.
Opskriften er fra Fremmed Mad Smager Bedst fra 1940
ÆBLE CHARLOTTE
Franskbrød, skåret i trekantede skiver
smør til stegning
fransk æblemarmelade
8 middelstore æbler
lidt smør
75 g sukker
lidt reven citronskal
2 skefulde vand
Til æblemarmeladen skrælles æblerne og skæres i 4 dele. Kommes i en gryde med lidt smør, sukkeret, reven citronskal og vandet. Kog for svag varme marmeladen, der ikke må brænde på og rør ofte i gryden. Når alt er kogt ud, presses massen gennem purésigten.
Steg de trekantede franskbrødsskiver på panden i smør. De lægges imod hinanden med spidserne mod hinanden imod midten af formen. Siderne beklædes ligeledes med croutoner, så formen er dækket. Fyld formen op med æblemarmelade og sæt formen i ovnen ved 200 grader en halv times tid.
Vend æble Charlotten ud på et fad og servér den med flødeskum eller creme fraiche til en rigtig god kop kaffe eller som dessert.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.