Hvis nu det kan lykkes for kagen at forblive urørt i et par dage, er her opskriften, der både omfatter honning, syltet appelsinskal, nellike, kanel og ingefær. Faktisk også en rigtig juleklassiker.
ENGELSK KLOSTERKAGE
150 g smør
200 g honning
100 g sukker
3 æg
1 tsk. bagepulver
225 g mel
3 spsk. hakket, syltet appelsinskal
3 top tsk. kanel
1 strøget tsk. nellike
1 strøget tsk. ingefær
Smør, honning og sukker røres. Æggene tilsættes ét ad gangen, derefter appelsinskal og krydderier og til sidst melet, blandet med bagepulver.
Dejen røres godt sammen og fyldes i en velsmurt og raspdrysset form, der rummer 1 1/4 til 1 1/2 liter.
Bages i ovnen ved 175 grader i 1 times tid.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.