I de helt gamle opskrifter indgik 12 - 14 æg. I vore dage "nøjes" vi med 6 - 8 æg i denne lidt discount udgave.
Mangeægskage er lagt sammen med brombærsyltetøj eller æblemos og pyntes med flødeskum og evt. lidt fyld.
Kilde : Inge Adriansen
MANGEÆGSKAGE
dej
6 - 8 æg
1 dl sukker
1 dl kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
fyld
1 1/2 dl piskefløde
brombærsyltetøj eller æblemos
pynt
1 1/2 dl piskefløde
Æggeblommer og sukker røres til en tyk, hvid æggesnaps. De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i. Bagepulveret blandes med kartoffelmelet, der blandes i.
Bages i to velsmurte lagkageforme i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Når bundene er kolde, lægges de sammen med brombærsyltetøj eller æblemos. Pyntes med flødeskum og evt. lidt af fyldet.
Dæk et smukt kaffebord og byd på en gammel sønderjysk egnsret til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.