Varm kaffe, revet chokolade, husblas, smør, flormelis og en æggeblomme udgør mokkacremen.
Opskriften er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1953
MARENGSKAGE MED MOKKACREME
marengsbund
4 hvider
200 g sukker
mokkacreme
1 dl meget stærk kaffe
50 g bitter chokolade
1 blad husblas
125 g smør
60 g flormelis
1 æggeblomme
Til marengsdejen piskes æggehviderne meget stive og 1/3 af sukkeret kommes i. Hviderne piskes seje nogle minutter. Resten af sukkeret vendes forsigtigt i og dejen sættes straks på en smurt bageplade, der er drysset med mel. Dejen bages i to bunde. Tegn bundene op på pladen og bred dejen ud i et lag på ca. 1 1/2 cm tykkelse.
Bages ved svag varme i ovnen ved 100 - 125 grader i 3/4 time. Bundene må endelig ikke blive brune, højst svagt gyldne.
Køl bundene af og læg dem derefter sammen med mokkacremen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.