John Price, far til brødrene James og Adam Price, balletbarn, skuespiller, instruktør, madgourmet og madanmelder og han har sandsynligvis haft andre store passioner.
Opskrift : John Price
SURBRØD
35 g gær
250 g kærnemælk (1/4 liter)
1 æg
1 dessertske sukker
1 tsk. salt
1/2 kg sigtemel
kommen
æg til pensling
groft salt til at strø på brødet
Gæren røres ud i kærnemælken. Æggene røres sammen med sukker og heri sigtes melet. Til slut æltes kærnemælken med den oplæste gær i sammen med kommen.
Dejen hæves køligt 2 - 3 timer og formes på pladen til to store eller seks små fløjter.
Efterhæver ca. 20 minutter, pensles med æg og overdrysses med kommen og groft salt.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Lidt længere ved to store brød.
Det dejlige surbrød er godt til laks eller bare en skive ost.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.