Der bliver 2 smukke, runde surbrød af portionen.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1958
SURBRØD
350 g sigtemel
150 g hvedemel
30 g gær
2 spsk. kommen
1 lille spsk. salt
1 spsk. sirup
2 tsk. sukker
3 dl sur mælk eller kærnemælk
1 spsk. margarine
Melet blandes med kommen, sirup, salt, sukker og gæren smuldres i. Mælken lunes (lidt eddike kan evt. tilsættes frisk sødmælk) sammen med margarinen og hældes lunken i melet Dejen æltes og hæver lunt i 30 minutter, evt. i solen. Æltes om og formes til to store runde boller, der stilles på en smurt plade. Efterhæver lunt i 20 minutter. Pensles med fløde, drysses med kommen og dejen gives et par snit eller et par klip.
Bages i ovnen ved god varme, 225 grader i 35 - 40 minutter.
Servér nu et fad friskbagt, frisksmurt surbrød til en varm kop te.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.