Stangen her er bagt af en mørdej, der er belagt med et lag skrællede, fintsnittede æbler. Stængerne er pyntet med tesukker og snittede mandler.
Opskriften er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1953
ÆBLESTANG
mørdej
250 g hvedemel
80 g melis
160 g smør eller margarine
1 æg
2-3 æbler
æg til pensling
groft sukker
snittede mandler
Til mørdejen smuldres smørret ud i mel og sukker. Dejen samles med ægget. Lad den hvile koldt i mindst 3 timer, før den rulles ud i lange stænger på 10 cm bredde og i 2-3 mm tykkelse. På halvdelen af disse lægges en stribe af skrællede, fintsnittede æbler ned langs midten, der drysses med lidt melis. Ovenpå lægges en anden "stang", der trykkes godt sammen med en gaffel hele vejen rundt. Smøres med æg og drysses med groft sukker og snittede mandler.
Sættes på smurt plade og bages i ovnen ved god varme 225 grader i ca. 20 minutter.
Skænk en god kop kaffe og servér lun æblestang til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.