Kagen bages i en sandkageform og må stå længere nede i ovnen fra start, da skorpen ikke må dannes, før kagen har hævet sig til dobbelt størrelse. Når det er sket, flyttes kagen højere op i ovnen.
GAMMELDAGS SODAKAGE
125 g melis
50 g margarine
2 æg
1 - 1 1/2 dl mælk
5 dråber citronolie eller revet citronskal
250 g mel
3 1/2 tsk. bagepulver
Sukker og margarine røres godt til en hvid salve og æggene piskes i ét ad gangen. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt det, skiftevis med mælken. Tilsæt citronolie eller revet citronskal. Dejen hældes i en velsmurt kageform og bages i ovnen ved 225 grader i ca. 3/4 time. Sæt kagen i ovnens nederste halvdel til at begynde med. Når den er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den længere op i ovnen.
Mormors Juleopskrifter
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.